Landelijke villa met zwembad en overdekt terras

Ons bouwproces voor nieuwbouw en renovatie van villa’s

Voor u is het een unieke reis, wanneer u beslist met ons te bouwen of te verbouwen. Voor ons is het een wederkerend proces dat we in een traject goten om uw tevredenheid te garanderen. Ontdek hoe wij uw droomvilla tot leven brengen met onze persoonlijke aanpak.

Ons stappenplan

Stap 1: Kennismaking tussen u en ons

Nieuwbouw

Uw reis naar een droomvilla begint met een persoonlijke kennismaking. Wij nodigen u graag uit in onze kijkvilla of komen graag bij u thuis om uw wensen en ideeën te bespreken.

Renovatie

Indien het gaat om een villarenovatie dan spreken we graag ter plaatse af ter inschatting van het bouwdossier voorhanden. 

Stap 2: Kennismaking met architect

Samen met een getalenteerde architect vertalen we uw droom in een eerste ontwerp. Deze stap verzekert dat uw visie centraal staat in het hele proces.

Stap 3: Resultaatverbintenis architect

Wij garanderen een resultaatgerichte samenwerking met onze architect, zodat uw visie perfect wordt gevat in het ontwerp.

De architect of binnenhuisarchitect maakt een plan op basis van uw behoeften, rekening houdend met de functionaliteit, de trajectlijnen en het beoogde visuele resultaat.

Stap 4: Ontwerpfase met optimalisatieplannen

In deze fase worden de plannen verfijnd en geoptimaliseerd, zorgvuldig rekening houdend met uw wensen en de mogelijkheden van het perceel.

Stap 5: Bespreking bouwdossier met lokale overheid

Wij verzorgen de coördinatie met lokale overheden om ervoor te zorgen dat alle regelgeving en vergunningen in orde zijn voor uw bouwproject.

Stap 6: Gedetailleerde offerte overlopen

Een transparante en gedetailleerde offerte wordt besproken, zodat u een duidelijk beeld heeft van de kosten en omvang van het project.

Stap 7: Studieovereenkomst bouwheer & Magnus villa’s

Een studieovereenkomst wordt opgesteld, inclusief voorbereidende studies op het gebied van energieprestatie, ventilatie en stabiliteit.

Stap 8: Aanvraag bouwvergunning

Wij verzorgen de aanvraag van de bouwvergunning, een cruciale stap voor het starten van de bouw.

Stap 9: Aannemingsovereenkomst

Na goedkeuring van de bouwvergunning wordt een aannemingsovereenkomst opgesteld, die de start van de bouwwerkzaamheden inluidt.

Ons intern studiebureau bereidt het project voor. Hij heeft de uitvoeringsdetails al doorgenomen met betrekking tot mogelijke verbeteringen, maar het dossier wordt in detail doorgenomen met de projectmanager.

Stap 10: Start der werken

Onze projectleider coördineert de werken en organiseert regelmatige werfvergaderingen om de voortgang te bespreken en te zorgen voor een soepele uitvoering.

Stap 11: Voorlopige oplevering

Na voltooiing van de bouw vindt een voorlopige oplevering plaats, waarbij we samen met u de villa inspecteren om de kwaliteit en afwerking te waarborgen.

Stap 12: Woonplezier

U kunt beginnen met het genieten van uw nieuwe of vernieuwde villa, terwijl wij beschikbaar blijven voor eventuele vragen of ondersteuning.

Stap 13: Definitieve oplevering

Een jaar na de voorlopige oplevering vindt de definitieve oplevering plaats, waarmee het project formeel wordt afgerond.

Meer weten over villabouw?